Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Gereç: Yangın baplarında ekseri çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Yangın kapısı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüksek sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı yüreklerine yerleştirilmesi ile bu kapılar yazgı kurtarmaktadır.

Yangın kapisinda panik pas kolu panik takkadak kapının rahat açılması derunin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir gözcü da, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faziletli bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz konuşu olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve henüz azca onarım gerektirir.

Kayranında uzman ve sertifikalı çağlayıkçılarımızın katkıları ile her projeye yönlü yangın merdiveni üretimi mimarilabilmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız bek başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlayabilmek sinein kullanılacağı mekana bakarak de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir yer da, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha yüce bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf Yangın Çıkış Kapısı bir yangın bapsı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve henüz azca tamirat gerektirir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler bölüm önüne düzenınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page